Arkiv

 • Åka Skridskor i New York

  Åka skridskor i New York

  Från oktober till april går det att åka skridskor i New York. Det finns många skridskobanor att välja på. Tre  av de mest populära, Rockefeller Center, Bryant Park samt The Wollman Rink.[mappress mapid="31"]

 • fira jul i new york

  Fira jul i New York

  Att fira jul i New York är något många drömmer om. Och visst är julen i New York något alldeles speciellt. Ingen stad i världen har väl av ett så romantiskt skimmer över sig som just New York under julen. Här är några av de klassiska platserna du bör besöka.

 • Vinter i Central Park

  Vinter i Central Park

  Chansen att få uppleva ett snötäckt Central Park är inte så stor även om du är här på vintern. Men om du har upplevt detta vet du hur vackert det är samt hur exalterade newyorkborna blir. Vi var på plats med kamera när snöstormen slog till i veckan!

 • Löpning Central Park Cirkel small

  Löpning i Central Park

  Att som Dustin Hoffman i The Marathon Man löpa i Central Park är en häftig upplevelse. Linda tar med Jessica runt the Reservoir på en springtur. Detta är vad vi i New York kallar en naturupplevelse, dock med Manhattan skyline i bakgrunden.

 • Skyline cirkel liten

  Manhattan Skyline

  Var kan man bäst se Manhattan Skyline ifrån? Linda tar oss med till Brooklyn Heights promenaden och vidare till Dumbo, Down Under the Manhattan Bridge Overpass.

 • Highline liten2

  The Highline

  En av New Yorks nyaste och trevligaste attraktioner är The Highline. Denna fascinerande park är anlagd på ett sedan länge nedlagd järnvägsspår som är upphöjt över marknivå. Totalt sträcker sig parken över tjugo kvarter, från Gansevoort Street i söder till 34:e gatan. Öppet varje dag kl 07:00-23:00

 • Svenska kyrkan

  Svenska kyrkan i New York

  Svenska kyrkan är en viktig mötesplats för många svenskar som bor i New York. Hit kommer svenksar för att smaka på stans godaste kanelbullar, läs en svensk tidning, gå på gudtjänst eller för att sjunga i kör!

 • Sommar i New York

  Sommar i New York

  Att det blir temperaturer uppemot 35 grader på sommaren i New York är inte ovanligt. Det är väl helt okej om man befinner sig på någon av New Yorks stränder. Men vad gör man om man befinner sig på Manhattan och hettan känns olidlig?

 • sångerska i new york

  Svensk sångerska i NYC

  Träffa sångerskan och låtskrivaren Yana Bibb från Göteborg som berättar om hur det är att pröva lyckan som artist i New York. I dagarna släpper hon sitt debutalbum med egna kompositioner. För mer information om Yana gå till: www.yanabibb.com

 • Brooklyn Museum

  Brooklyn Museum

  Första lördagen i varje månad är det öppet hus på Brooklyn Museum. Target First Saturdays erbjuder gratis framträdanden, workshops och utställningar i kombination med mat och bar. Hit tar du dig enklast med tunnelbanans linjer 2, 3 till Eastern Parkway

 • Musikaler på Broadway

  Musikaler på Broadway

  Det finns över 40 teatrar på Broadway som visar allt från klassiska teaterpjäser till moderna musikaler. Men hur väljer man i mängden av utbud? Musikalexperten Maria Von Schele rapporterar från Times Square och ger sina bästa rekommendationer!

 • Bröllop liten tumme

  Bröllop i New York

  Att resa till New York för att gifta sig i svenska kyrkan är populärt. Vi följde med Ola och Katarina en lördag i maj månad, först på fotografering med Maria Melin i Central Park, därefter vigsel i svenska kyrkan.

 • Gå på jazzklubb

  Gå på jazzklubb

  Att gå på jazzklubb hör till en av de saker man bör göra när man är i New York. Det finns mycket att välja på, olika stilar och prisnivåer. Musikern David Johansson tar the A Train till the Village och guidar oss genom jazzens snåriga jungel.

 • Brooklyn Flea Market

  Brooklyn Flea Market

  Brooklyn Flea i Williamsburg har av New York Times kallats "One of the Great Urban Experiences in New York" Vi tog en trip över East River för att undersöka om hypen lever upp till sitt rykte. För mer information gå till: www.brooklynflea.com

 • Robert Moses Beach

  Robert Moses Beach

  Följ med till Long Islands härliga stränder! Vi tar tåget till Babylon och ansluter med buss till Robert Moses State Park. Här känns Manhattans stress oerhört avlägsen. Robert Moses är bara en av många, fina stränder i New York-området.

 • shopping i new york

  Shopping i New York

  Shopping är en av de saker som hägrar mest för många under ett besök i New York. Vi bad Alice och Victoria att ta oss med på en shopping-trip på Manhattan. Vi besöker bla Forever 21 och Victoria's Secret.

 • Mikrobryggeri i New York

  Singlecut Beersmiths

  Trenden med mikrobryggerier är det väl knappast någon som undgått. Singlecut i Queens är en av de nya heta mikro- bryggerierna i New York. Ta tunnelbanans linje N/Q till Astoria och släck törsten långt bort från turisterna!

 • Höst i New York

  Höst i New York

  Hösten är enligt många den absolut bästa årstiden i New York. Vädret är behagligt och mer stabilt vilket lämpar sig utmärkt för långa promenader och utflykter runt New York med omnejd. Ta en biltur till Pennsylvania eller Hudson Valley.

 • Secondhand Shopping i New York.

  Consignment Boutique

  Second handbutiker finns det gott om i New York. Theresia träffade Elisabeth Murphy som äger Eleven Consignment Boutique i East Village. De har kunder som Wyclef Jean och Nicky Hilton. Här kan du hitta märkesvaror till en bråkdel av orginalpriset.

 • Jacob Javits Center, New York

  Jacob Javits Center

  Jacob Javits Center är New Yorks största mässhall. Här hålls årligen kända mässor som tex New York Boat Show i januari och New York Auto Show i april. Har du möjlighet att gå på någon av de stora mässorna när du är här, är det väl värt ett besök!

 • Körsbärsblom i New York

  Körsbärsblom i New York

  Ett säkert tecken på att våren anlänt är den årliga körsbärsblomningen som pågår från mitten av april till början av maj. Mest känd är kanske Brooklyn Botanical Garden. Men som alltid bjuder Central Park på en minst lika spektakulär uppvisning.

 • Var hittar man kändisarna i New York?

  Kändis-spotting

  Att det kryllar av kändisar i New York är inget nytt. Men var håller de hus och vart ska man bege sig för att få en skymt av världsstjärnorna? Vi frågade runt på stan, och fler än en visade sig veta precis var man ska leta!

 • Annas 5 bästa tips inför new york resan.

  Annas 5 bästa tips!

  Anna Ström Åhlén driver bloggen New York – My Bite of the Big Apple, som bland annat vunnit pris för ”Mest inspirerande New York-bloggare”. Vi frågade Anna vilka hennes fem bästa tips är för den som besöker New York för första gången. Besök newyorkmybite.com

 • Shopping av udda smycken

  Shopping av udda smycken!

  Smyckesshopping i New York kanske mest förknippas med Tiffany's, Cartier eller Pandora. Vi besöker designern Erica Weiner i Nolita som tillverkar och säljer trendiga, minimalistiska smycken med vintagekänsla.

 • Vi rapporterar från David Lettermans sista show!

  David Lettermans sista show

  Access New York var på plats för att känna av stämningen när hundratals fans samlats för att ta farväl när David Letterman när den sista sändningen gick av stapeln den 20 maj i år. Dessutom var paraden av världsstjärnor imponerande!

 • Svensk konstnär ställer ut i New York.

  Svensk konstnär i New York

  New York har en rik konsthistoria och ett stort utbud av gallerier. Viggo Carlsen, svensk konstnär från Småland ställde i våras ut sin konst på galleriet Artifact som ligger på Lower East Side. Access New york träffade Viggo för ett samtal.

 • Swedish Midsummer Party

  Swedish Midsummer Party

  Fredag den 19 juni är det dags igen för New Yorks största midsommarfest. Dansa in sommaren från klockan 10 på kvällen till kl 4 på morgonen. Detta är tolfte året som International Swede arrangerar festen. Biljetter finns på SwedishMidsummerParty.com

 • New Yorks hetaste Rooftop-barer!

  New York Rooftops, del 1

  Om du kommer till New York under det varmare halvåret får du inte missa någon av New Yorks många rooftop-barer. Det finns hundratals att välja på. Vi har valt ut 10 av våra favoriter. Här är de 5 första!

 • New York Rooftops Del 2

  New York Rooftops, del 2

  Om du kommer till New York under det varmare halvåret får du inte missa någon av New Yorks många rooftop-barer. Det finns hundratals att välja på. Vi har valt ut 10 av våra favoriter. Här är andra delen!

 • 10 bästa tipsen

  10 bästa tipsen!

  Nu i oktober har vi levererat tips härifrån New York i ett helt år. Vi har valt ute de 10 bästa tipsen från det gångna året! Dessa är alla tips som inte har bäst föredatum, utan du kan ta del av året runt!

 • NIFF

  NIFF, Film Festival

  Nyligen hölls Nordic International Film Festival på Scandinavia House i New York. Över 20 filmer visades för allmänheten. Filmskapare och skådespåelare från hela världen minglade på röda mattan och Access New York var där för att dokumentera festivalen. Nyligen hölls Nordic International Film Festival på Scandinavia House i New York. Över 20 filmer visades för allmänheten. Filmskapare och skådespåelare från hela världen minglade på röda mattan och Access New York var där för att dokumentera festivalen. House i New York. Över 20 filmer visades för allmänheten. Filmskapare och skådespåelare från hela världen minglade på röda mattan och Access New York var där för att dokumentera festivalen.

 • Camelback Mountain

  Skidåkning i New York

  Visste du att det finns en mängd skidanläggningar i New Yorks närområde? De flesta lämpar sig utmärkt för en dags skidåkning, även för den avancerade åkaren. Camelback Mountain i Pennsylvania är en av de närmaste skidanläggningarna, bara en dryg timmas bilresa från Manhattan.[mappress mapid="78"]

 • Diamond District

  Diamond District

  New Yorks Diamond District är ett av världens största centrum för juvelhandel. På 47:e gatan mellan 5:e och 6:e avenyn finns 2.500 juvelhandlare. Vi besöker Jean's Silversmiths som funnits sedan 1910 och får en inblick i en mer än hundraårig tradition. [mappress mapid="79"]

 • Grand Central Station

  Grand Central Station

  Grand Central byggdes under det som man skulle kunna kalla för tågets glansdagar. Oavsett om det är din första eller femtionde gång i New York så är Grand central ett givet besök. Stationen ligger vid 42:a gatan och delar Park avenue på mitten. En vanlig dag passerar ca 750.000 personer stationen som både används för pendeltåg och tunnelbana. Grand Central som det ser ut idag, blev färdigt för allmänheten 1913 och är inspirerad av den sk “Beau Art” stilen som var vanlig i USA under början av 1900-talet. Vad många missar är att det finns så mycket mer att upptäcka än the Grand Concourse. Håll tex utkik efter the whispering gallery och the Campbell apartment!