Rooftop Bars

Av Megan Junglander
Våren har äntligen kommit till New York och vad passar bättre än att fira in den nya årstiden på lyxiga rooftop bars på Manhattan?  Jag har besökt fyra exklusiva och populära lounger belägna i Chelsea och Meatpacking district. Då dessa ställen är lite mer exklusiva beror det mycket på vakterna och omständigheterna hur lätt och hur mycket det kostar att komma in. Men gillar du vackra utsikter, bra musik och lyxiga omgivningar så är de här loungerna definitivt värda att besöka.

Gansevoort Park Rooftop
420 Park Ave South (28th St & 29th St)

Gansevoort Park Hotel på Park Avenue har en trevånings rooftop bar med pool och soldäck. Våningarna är uppdelade i sex olika lounger och barer som också går att hyra för privata evenemang.  På första våningen ligger Red Room som är en privat lounge där du måste vara på gästlistan för att komma in, vilket du registrerar dig för online. Om du är ute efter en fullsatt utekväll ska du komma hit på fredagar och lördagar, då erbjuds progressiv musik från duktiga Dj’s och underhållning såsom dansare och musiker. Dock kan det bli svårt att hitta sittplatser då Gansevoort är ett populärt ställe på helgerna. Om du föredrar en tystare atmosfär ska du komma hit tidigare under kvällen eller veckan. Drinkarna är omtyckta och ligger mellan priserna $15-$18.
PH-D Rooftop Lounge
355 W 16th Street (Mellan 8th Ave & 9th Ave)

PH-D står för Penthouse Dream, och är en rooftop lounge på tolfte våningen av Dream Downtown Hotel i Chelsea. Precis som namnet indikerar så erbjuder stället en fantastisk utsikt över Manhattan och Empire State Building. PH-D är trendigt och exklusivt, bestämmer du dig för att gå dit är det kostym och cocktailklänning som gäller. Musiken är en blandning av hiphop, rnb, house och Top-40. Gå till PH-D tidigare på ”Sunset Saturdays” för att njuta av den vackra solnedgången, och på ”Rooftop Mondays” är det full fart på stället. Enda nackdelen (inte helt förvånande) är priserna, en cocktail kostar runt $20 inklusive dricks, räkna också med långa köer till baren.
The Catch Rooftop
21 9th Ave (Mellan 13th St & Little W 12th St)

Belägen ovanpå skaldjursrestaurangen Catch Restaurant med en utsikt över trendiga Meatpacking District är the Catch Rooftop. Loungen omges av glas och en fantastisk utomhusterrass. Den har en flott inredning med bruna banketter och lackerade väggar, och taket är täckt av cylinderformade lampor som flimrar i takt med musiken. Räkna med att stället snabbt blir fullsatt och eftersom det inte är så stort och lågt i tak så kan det upplevas som ganska trångt. Musiken är blandad, allt från 90-tals rap till elektroniskt, om du gillar att dansa är Catch att rekommendera.
1 Oak
453 W 17th Street (Mellan 9th Ave & 10th Ave)

1 Oak står för ”one of a kind”, och är en klubb på 17th street i Chelsea. Detta är ingen rooftop bar men om du är ute efter en exklusiv och flott utekväll är 1 Oak stället för dig. Räkna med att det kan vara svårt att komma in om du inte är på gästlistan, har reserverat bord, eller känner en promoter. Är du kille kan du få betala så mycket som $125 i entré, tjejer har (som alltid) lättare att komma in. När du väl är inne möts du av en folkskara bestående av modeller, Wall Street män, och även en och annan kändis. Stället har prominenta och kreativa Dj’s som spelar en blandning av rnb, hiphop och house. De har också ett ”world class sound system” vilket inte kommer göra dig besviken.

Comments are closed.