Prima kött och italienska bakelser i Brooklyn

Av Mirjam Blidö
I Carroll Gardens, i hörnet av Court Street och Luquer Street, ligger restaurangen Prime Meats. (http://www.frankspm.com/gallery/gallery.html) Maten som serveras är vällagad amerikansk med inspiration från södra Tyskland och Österrike.

Goda hemstoppade korvar, saftiga hamburgare och makalösa schnitzlar kan man äta här. Deras bibb-sallad med pumpakärneolja är krispig och frisk. Spätzlen (tysk variant på pasta) med ost och örter är också fantastisk. Fiskrätterna är fina – extra bra är att fisken fångas på hållbart sätt i haven i närheten av New York. Andra saker att njuta av är ostron, punch (amerikansk variant av bål) i fina små glas, fantastisk sauerkraut samt Johnny Cash och Bob Dylan ur högtalarna.restauranger i brooklyn

Jag går ofta hit och deras brunch-meny är ett prisvärt alternativ. Dessutom, Court Street har många trevliga små butiker, kaféer och restauranger. Tvärgatorna är klassiska Brooklyn-gator med lummiga träd och fina brownstone-hus.Förslag på eftermiddag i Brooklyn:

Ta tunnelbanan (F eller G) till stationen Carrol Street. Promenera bort till Prime Meats och ät lunch eller brunch. Strosa sedan på Court Street ”norrut” mot downtown Brooklyn. Köp en god bakelse och en kopp kaffe på fina Monteleone Bakery & Cafe. (http://www.fmonteleonebakery.com) Om det är fint väder, ta med fikat ut till Carroll Park som ligger precis runt hörnet.

Mycket nöje i Brooklyn!

 

Comments are closed.