Dagsutflykt till Cold Spring

Runt om New York finns flera intressanta och historiska små städer och byar som bär spår från nybyggartiden. En perfekt dagsutflykt är att ta sig till Cold Spring som ligger norr om New York. Från Grand Central tar man sig lätt till Cold Spring på mindre än en och en halv timme. Tågresan dit är i sig en mysig uppllevelse då tåget slingrar sig utmed Hudson River.Dagsutflykt till Cold Spring

Väl framme stannar tåget ett par minuters gångväg från Cold Springs huvudgata. Utmed huvudgatan ligger en mängd mysiga restauranger och caféer samt ett antal antikaffärer. Missa inte att gå ner till floden där det bla finns en plaza med magnifik utsikt över floden och de dramatiska bergen som omger dalen. Mysigt är också att göra en avstickare på någon av sidogatorna där flera välbevarade villor i kolonialstil ligger.

Det finns flera trevliga restauranger, även om priserna inte är de bästa. Pröva Cathryn’s Tuscan Grill eller Hudson House Inn nere vid vattnet. Ett billigare alternativ är det gamla stationshuset nere vid järnvägen, Cold Spring Depot. Här finns en stor uteservering samt en gammeldags saloon och bar innomhus. I antikaffärerna hittar man allt från skrot till finare inredning, och det finns garanterat något för alla plånböcker.

Comments are closed.