Brooks Brothers och The Great Gatsby

Av Per Anders Brolin
Just nu kan man ana en viss 1920-talsfeber, eller kanske en Great Gatsbyfeber här i New York!?
Hur som helst är det riktigt inne med 1920-tal. Härom kvällen flanerade jag längst Bowery på Lower East Side, och ut ur Bowery Hotels populära hotellobby rumlade ett sällskap i tidsenlig 1920-talsutstyrsel. Ett par kvarter söderut passerade jag Duane Park som med sin tjusiga 20-talsinredning satsar på burleskföreställningar, även här hattar och fjädrar!

Om man vill ta del av denna trend och ekipera sig därefter ska man besöka Brooks Brothers flagship store på Madison och 44:e gatan. Brooks Brothers har nämligen tillsammans med designern Catherine Martin skapat alla kostymerna till filmen The Great Gatsby.

Det började med att Catherine Martin använde Brooks Brothers 1920-tals kollektion som utgånspunk för filmens kostymer, och slutade med att Brooks Brothers tillverkade hela kollektionen till filmen. Japp, tom självaste DiCaprios frack!

Nu finns kollektionen tillgänglig i Brooks Brothers butiker och det går utmärkt att klä sig som självaste Jay Gatsby. Det enda smolket i bägaren är prislapparna. En regatta blazer går på $798 och för en hel frack får man hosta upp $1,861.

Själv tycker jag det är värt ett besök bara för att titta på den snygga butiksdisplayen!

Comments are closed.